Suorituskykyinen kilpajetti. Ensiluokkaisessa kilpakäyttöön tarkoitetussa vesijetissä yhdistyvät teho, käsiteltävyys ja hallittavuus ainutlaatuisella tavalla. Ja 300 hv:n Rotax 1630 ACE -moottorin ansiosta muut jäävät kauas taaksesi.

Tekniset tiedot

Moottori

Tyyppi 1630 Rotax ACE
Imujärjestelmä Ahdettu, ulkoinen välijäähdytin
Vaihteisto  Elektroninen iBR
Iskutilavuus 1 630 cc
Käynnistys Sähköinen
Jäähdytys  CLCS Suljettu jäähdytysjärjestelmä

Mitat

Pituus (cm) 331,6
Leveys (cm) 122,7

Kuivapaino (kg)

386
Henkilökantavuus 2
Polttoainesäiliöntilavuus (l) 60
Säilytystila (l) 116,4

 
Lataa tekniset tiedot

Lataa Sea-Doo 2019 esite

Sea-Doo 2019 varaosat ja varusteet

RXP-X 300

Sea-Doon kaikkien aikojen tehokkain moottori. Rotax 1630 ACE -moottori. Mekaanisesti ahdettu, ulkoisella välijäähdytyksellä varustettu Advanced Combustion Efficiency (ACE) -tekniikka parantaa tehokkuutta ja nostaa kiihtyvyyden aivan uudelle tasolle. Sea-Doon tehokkain moottori tuottaa huikean 300 hv:n tehon. 

Täydellinen kuljettajakeskeinen kokemus. ErgoLock-järjestelmä. Tee itsestäsi osa laitettalukitsemalla vartalosi runkoa vasten, jotta voit käsitellä ja hallita vesijettiä helpommin. Tässä apunasi ovat kapea kilpaistuin, erityisessä kulmassa olevat astinlaudat sekä säädettävä ergonominen ohjaus (AES).

Säädä ohjaustankoa olosuhteiden mukaan. Säädettävällä korotuspalalla varustettu Racing-ohjaustanko. Teleskooppiohjausjärjestelmää voi säätää pystysuunnassa 73 millimetrin matkalla olosuhteiden ja erikokoisten kuljettajien vaatimusten mukaan.

Pysy vakaasti vedessä. T³-runko. Valmiina, paikoillanne, aja! Syvän V:n muotoinen runko on Sea-Doo X-Team -kilpa-ajajien suosikki, ja se tarjoaa erinomaista hallittavuutta ja ohjattavuutta tiukimmissakin käännöksissä.
 
Taiturimaiset käännökset. Säädettävät X-vakaimet. Tehokas rakenne, joka parantaa vakautta käännöksissä. Kolmiasentoisia vakaimia voi säätää taitotason ja ympäristön mukaan: evien ollessa yläasennossa pitoa on vähemmän ja kikkailu on helpompaa, kun taas evien laskeminen tekee käännöksistä terävämpiä. Evät lisäävät kaltevuuskulmaa käännöksien aikana.
 
Tarkkaa säädettävyyttä. Tehokas, säädettävä trimmijärjestelmä (VTS) ja kiihdytyksen hallinta. Voit tehdä säädettävän trimmijärjestelmän (VTS) hienosäädön nopeasti ohjaustangosta kuljettajan mieltymyksen, vesiolosuhteiden ja matkustajien lukumäärän mukaan. Ohjaustangosta säädettävä kiihdytyksen hallintatoiminto tekee kiihdytyksistä tarkoin hallittuja.
 
Pysähdy nopeammin, rantaudu helpommin. Älykäs jarru- ja peruutusjärjestelmä (iBR). Sea-Doon ainutlaatuinen älykäs jarru- ja peruutusjärjestelmä (iBR) on saanut Yhdysvaltain rannikkovartioston myöntämän tunnustuksen veneilyturvallisuuden parantamisesta vuodesta 2009 lähtien. Kolmannen sukupolven iBR-järjestelmällä varustettu vesijetti pysähtyy jopa 48 metriä* aiemmin kuin jarruton vesijetti. Kuljettaja voi pitää molemmat kädet ohjaustangolla ja käyttää samalla vaihteita, mikä tuo vakautta ajamiseen. * Perustuu BRP:n sisäiseen testaukseen.
 
Neljä tilaa ajotyylisi mukaan. Älykäs kaasunhallinta iCT. Uudesta täysin digitaalisesta mittaristosta kuljettaja saa helposti tietoja ajoneuvosta ja ajotilaoista (Cruise, Sport, Ski ja ECO) Automaattisesti himmentyvä taustavalo ja entistä suurempi näyttöalue sekä suuret digitaaliset numerot ja kirjaimet helpottavat mittarin lukemista ajon aikana.

Suljettu jäähdytysjärjestelmä. Ainoastaan Sea-Doo-vesijeteissä. Tämä tekniikka estää syövyttävän suolaveden ja vahingoittavan lian pääsyn moottorin sisään, mikä parantaa luotettavuutta ja tuo mielenrauhaa.
 
Värit: Neon Yellow/Lava Grey tai uusi premium-väri Eclipse Black/Lava Red  (alk. 18 990 €)

sea-doo_ikonit_rxt.jpg

 

Toimituskulut 400 €

Hinta alk. 18 690 €

Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaakseen käyttökokemusta. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.